AtelierAndre.nl

Verkopen

Ik ben een amateurschilder. Voor een flink deel autodidactisch, met een stevige scheut adviezen van, in eerste instantie Kees Aalbers (Atelier Zwanebloem), en tegenwoordig van Meike Beekhuis (Zinkwit). Schilderen is in de eerste plaats een hobby. Het is voor mij datgene waar ik helemaal in op kan gaan, en waar ik mijn ei in kwijt kan. De vraag die zich na een aantal jaren voordoet is: wil je je werk verkopen? En waarom eigenlijk?

Het waarom

Er is eigenlijk niet één bepaalde reden aan te wijzen waarom ik wil verkopen.

Ten eerste: Hobbies kosten geld, en als je daar geen ongelimiteerde hoeveelheden van hebt, is alles wat de kosten kan beperken mooi meegenomen.
Ten tweede: Als je een beetje productief wordt, en je bewaart alles wat je maakt, dan wordt het op een gegeven moment een beetje vol in huis.
Ten derde: Als ik erin slaag me verder te ontwikkelen kan ik misschien t.z.t., als er nog zoiets als pensioen bestaat als ik daarraan toe ben, een eventueel ontstaan pensioengat dichtschilderen  : )

boten in het ijs Maar het belangrijkste is uiteindelijk: E R K E N N I N G ! ! !
De eerste keer dat een onbekende, dus niet m'n moeder of een suiker-oom of tante of zoiets, maar een volslagen onbekende, een schilderij van mij kocht, dus goed geld over had voor iets wat ík gemaakt had, heb ik een week op wolkjes gelopen. En waarom? Het betekent erkenning; de persoon in kwestie ondersteunde er geen goed doel mee, dacht niet "zo'n jongen gun je toch een fanta", maar vond mijn werk mooi en wilde het hebben en had er geld voor over.

Mijn eerste verkochte schilderij: boten in het ijs (klik op blauwe tekst voor meer info)

Procedure verkoop.

Als je iets op de site hebt gezien wat je aanspreekt, kun je contact met met opnemen, bij voorkeur via de mail. Dan adviseer ik om even een afspraak te maken, zodat je het schilderij in het echt kunt bekijken, want dat is altijd anders dan op de website.

Zoals ik hierboven al zei: ik ben een amateurschilder. Amateur betekent letterlijk zoiets als "liefhebber". Voor mij gaat het er dus vooral om mooie dingen te maken en daar plezier aan te beleven. Ik heb dus geen zin in ingewikkelde toestanden bij de verkoop. Dat betekent dus: boter bij de vis. Gelijk oversteken. Cash of vooraf overgemaakt. Het meest simpel is het als je je schilderij komt halen. Als je wilt kan ik het ook brengen, maar dan vraag ik een vergoeding van € 0,30 per kilometer. (Mijn auto loopt niet op water en de tijd dat ik in de auto zit had ik ook kunnen schilderen). Dan wil ik het graag al op mijn bankrekening hebben voordat ik ga rijden. Want ik heb al helemáál geen zin in ingewikkelde toestanden achteraf.


Deze website is door allerlei omstandigheden al een hele tijd niet meer bijgewerkt. Binnenkort gaat daar verandering in komen !!!!!!. Houd hem in de gaten. Ik communiceer dat dan ook via Facebook, maar let op: daar is een andere atelierandre actief. Daarom heet ik daar gewoon: André van Berkum.

<<-------------------------- If you like what you see, like what you see :) --------------------------

© AtelierAndre links