AtelierAndre.nl

Overige

Hier vind je de schilderijen die niet in één van de andere categoriën passen.

reuzenslalom (GS)

reuzenslalom

De eerste van 2022. Paletmessen, hier en daar wat bijgekwast. Titel : Reuzenslalom. (Engels: giant slalom, afgekort GS)

Acryl op masoniet 6mm, ca 68 x 51 cm. € 240,=

pk (hp)

pk

Weer een keer een paletmes-dingetje. Deze keer een motor, die door de bagger scheurt, misschien wel bij een motorcross. Ook hier ligt het accent wat meer op de kracht, het "eruit komen" dan op de motor zelf. Daarbij probeer ik qua stijl aan te sluiten bij "stoom", "paardenkracht" en "windkracht".

Acryl op masoniet 6mm, ca 68 x 51 cm. € 240,=

's avonds laat in de Dellen.. (late at night in De Dellen)

dellen Op een regenachtige, mistige avond in oktober reden we door de Dellen. Het was laat en we waren gewaarschuwd voor overstekend groot wild, dus we reden niet hard. Desondanks waren we toch verrast toen een groot edelhert in het licht van onze koplampen uit de bosrand de weg op stapte.....

Cobra watervermengbare olieverf op masoniet 6mm, ca 68 x 51 cm. € 240,=

warmte (Heat)

sauna

In het kader van een schilder wedstrijd van Atelier Magazine met als thema "warmte" heb ik mijn favoriete warme plekje geschilderd: de finse sauna van het saunadrome. Extra uitdaging: je kunt daar niet gaan zitten schilderen en foto's maken mag uiteraard niet, dus......uit het hoofd en héél vaak naar de sauna om te kijken of het allemaal nog wel klopt :)

Cobra watervermengbare olieverf op masoniet 6mm, ca 68 x 51 cm. € 240,=

Windkracht (Wind power)

windkracht

Dit is mijn derde project met paletmes. Deze keer een zeilboot in, laten we zeggen wat ruiger weer.Ook hier ligt het accent wat meer op het gebeuren, de kracht, het "eruit komen" dan op het schip zelf. Daarbij probeer ik qua stijl aan te sluiten bij "stoom" en "paardenkracht".

Acryl op masoniet 6mm, ca 68 x 51 cm. € 240,=

Paardenkracht (Horsepower)

paardenkracht

Tweede poging iets met paletmes te schilderen. Geprobeerd dezelfde stijl te pakken als bij "stoom" , hier gaat het meer om het idee van het weergeven van de kracht van aanstormende paarden, wat er achter hangt is eigenlijk niet belangrijk, hooguit decoratief.

Acryl op masoniet 6mm, ca 68 x 51 cm. € 240,=

Stoom (Steam)

stoom

Eerste poging iets met paletmes te schilderen. Is een heel ander soort schilderij geworden dan Loc 3737 . Ging het daar om een mooi schilderij van een locomotief, hier gaat het meer om het idee van het weergeven van de kracht van de loc die als het ware uit de rook/stoom uit de afbeelding op je af stormt.

Acryl op masoniet 6mm, ca 68 x 51 cm. € 240,=

Haan (Rooster)

haan

mijn eerste schilderij met cobra watervermengbare olieverf, laag over laag opgezet. Redelijk pretentieloos: een haan. Het ging me hierbij vooral om verkennen van het materiaal.


Cobra watervermengbare olieverf op masoniet 6mm, ca 68 x 51 cm. € 240,=

samen dromen (sharing a dream)

samen dromen

Opnieuw een opdracht voor een schilderwedstrijd in Atelier Magazine. Opdracht: schilder een droom. Titel: samen dromen (sharing a dream) Deze keer goed voor een tiende plaats, dus geen prijs, maar wel genoemd en afgedrukt bij de top 10. (zie atelier magazine 193).


acryl op hardboard, ca 88 x 92 cm. € 295,=Hond (Dog)

hond

Een hond, via via een opdracht voor gekregen. Een beetje een probeerdingetje: mijn eerste hond.


acryl op hardboard, ca 72 x 60 cm. VERKOCHT (Opdracht).jonge slechtvalk (young peregrine falcon)

slechtvalk

Naar een vakantiefoto van een paar jaar geleden. We waren bij een roofvogelshow in Vianden (Luxemburg) tijdens het middeleeuws festival dat in het kasteel gehouden werd. Het betreft hier waarschijnlijk een jonge slechtvalk.


acryl op hardboard, ca 54 x 69 cm. € 195,=ontspanning (relax)

ontspanning

Weer een opdracht voor een schilderwedstrijd in Atelier Magazine. Opdracht: schilder je vakantie. Titel: ontspanning. (Vijf keer ontspannen: onder een sterrenhemel fikkie stoken in de terrashaard, boeken lezen, wijntje drinken, beetje gitaar spelen en naar de sauna) De jury van Atelier Magazine vond dit toch maar mooi een tweede prijs waard (zie atelier magazine 185).


acryl op hardboard, ca 60 x 60 cm. € 245,=Loc 3737 (locomotive 3737)

loc 3737

In 1999, toen ik nog niet schilderde, maar wel tekende heb ik de tekening hieronder gemaakt naar aanleiding van een krantenfoto.
tekening loc3737
(gemengde techniek: houtskool, gewassen inkt, pen)

Van 't zomer had ik zomaar ineens zin om hem nog eens over te maken, maar nu in kleur, met acryl en een tikkie groter. Bij mijn research naar de kleuren bleek dat er meestal ook een drietal lampen op zat, dus die heb ik nu ook maar meegenomen in het plaatje.
Mijn dochter, die destijds de tekening ook al erg mooi vond, heeft deze eigenlijk al zo goed als gekaapt, dus ook voor deze geldt: niet te koop.


acryl op hardboard, ca 71 x 85 cm. Niet te koopDuif (pigeon)

duif2


Deze duif was in eerste instantie het eerste paneel van Schepping maar is daar toch voor afgekeurd (zie aldaar)
Toch een leuke duif.

acryl op hardboard, ca 35 x 60cm. € 95,=
(In combinatie met de schepping € 50,=, dus samen € 550,= )Schapen met herdershond (sheep with sheepdog)

schapen

Geïnspireerd op een demonstratie schapen drijven met herdershond.
Schapen zijn van die leuke kuddedieren, die zich makkelijk bij elkaar laten drijven en in een bepaalde richting sturen
door iemand (een hond) met een grote bek. Het zijn echt soms net mensen....

acryl op hardboard, 100 x 40 cm. € 195,=
Wandelaar bij een strekdam (walker at a breakwater)

Wandelaar bij een strekdam


Dit was bedoeld als een miniatuurtje: even lekker snel een klein formaat volmaken met een niet al te ingewikkelde afbeelding.
Inspiratie was een foto van Madeleen die bij laag water langs een strekdam loopt, ergens in de buurt van Wijk aan zee.
Toch nog twee schilderkringavonden over gedaan.


acryl op hardboard, ca 30 x 24 cm. € 95,=


Straatmuzikant (street musician)

straatmuzikant

Tot een aantal jaren geleden klonk bij tijd en wijle in het winkelcentrum van Zwolle prachtige blokfluitmuziek (vaak de wat oudere opwekkingsliederen.) De muzikant op dit schilderij zat dan, met zijn hondje (of waren het er twee?) ergens te spelen. Vooral als het een mooie dag was gaf me dat echt zo'n "the world is all it's got to be" -gevoel. Tegenwoordig speelt hij niet meer. Ik weet niet waarom niet, maar ik vind het wel jammer.

acryl op hardboard, ca 75 x 104 cm. € 200,=Roemenië

De volgende schilderijen zijn gemaakt naar aanleiding van een verkennende reis naar Roemenie die ik heb meegemaakt vanuit onze toenmalige kerkelijke gemeente. We waren te gast in Ulmeni bij de grootouders van de organisator van de reis. Doel van de reis was kijken of we iets konden betekenen voor de bevolking van Baita de sub Codru, waar veel armoede was. Hieronder een paar schilderijen geïnspireerd op ons verblijf in Ulmeni.

Treinen in de mist (trains in fog)

trein in de mist

Eigenlijk zegt de titel al genoeg. Het was zo'n koude januaridag, (volgens de Roemenen was het helemaal niet koud; het vroor nauwelijks en er lag niet eens sneeuw) waarop er een waterig zonnetje scheen en de verte wat nevelig was. Ik vind dat altijd wel een mooi sfeertje geven en dat heb ik geprobeerd te vangen in dit schilderij.

acryl op hardboard, 58 x 74 cm. € 195,=Seinwachter (signalman)

seinwachter

Vlak bij diezelfde locatie was een spoorweg overgang en lagen wat wissels. Ik heb dus niet meer zo helder voor de geest of deze man de spoorbomen naar beneden aan het draaien was of een wissel aan het omzetten. In elk geval geldt ook hier: wel een sfeervol plaatje.

acryl op hardboard, 58 x 74 cm. € 195,=Oude vrouw met kippen (old woman with chickens

oude vrouw

De oude vrouw op dit schilderij is gebaseerd op onze gastvrouw, de oma van de man die ons meegenomen had naar Roemenië. Zo'n tafereeltje met wat loslopende kippen en iets huisachtigs op de achtergrond vond ik wel aardig Roemeens aandoen.


acryl op hardboard, ca 48 x 78 cm. € 95,=


Deze website is door allerlei omstandigheden al een hele tijd niet meer bijgewerkt. Binnenkort gaat daar verandering in komen !!!!!!. Houd hem in de gaten. Ik communiceer dat dan ook via Facebook, maar let op: daar is een andere atelierandre actief. Daarom heet ik daar gewoon: André van Berkum.

<<-------------------------- If you like what you see, like what you see :) --------------------------

© AtelierAndre links