AtelierAndre.nl

Stadsgezichten en landschappen

De schilderijen hieronder zijn gewoon leuke landschappen en stadsgezichten.
Zwolle is hierbij misschien wat over-vertegenwoordigd; maar ja, mijn roots liggen daar nu eenmaal.

herfst


herfst

Deel 4 van een vierluik "de vier jaargetijden", definitief toch echt wel: de herfst. Weer hetzelfde plekje in het van Veldhuizenbos als "Winter" en "Voorjaar", maar nu in de herfst.
acryl op hardboard, 29 x 33 cm, € 50,=
Zomer


zomer

Deel 3 van een vierluik "de vier jaargetijden" of zo iets: de zomer. Weer hetzelfde plekje in het van Veldhuizenbos als "Winter" en "Voorjaar", maar nu in de zomer.
acryl op hardboard, 29 x 33 cm, € 50,=
Voorjaar


voorjaar

Hetzelfde plekje in het van Veldhuizenbos waar ik dagelijks langskom, maar nu in het voorjaar. De wilgen zijn in het voorjaar geknot, maar gelukkig staan er een klein eindje verderop nog een paar. Heb ik daar de takken maar even van geleend.
acryl op hardboard, 29 x 33 cm, € 50,=
Winter


winter

Het begin van een vierluik "de vier jaargetijden" of zo iets: de winter. Dit is een plekje in het van Veldhuizenbos waar ik dagelijks langskom. Ziet in andere seizoenen ook heel leuk uit.
acryl op hardboard, 29 x 33 cm, € 50,=Strandwandeling bij zonsondergang (Walk on the beach at sunset)

Strandwandeling


Tijdens de corona periode even nergens heen. Dan maar een schilderij gemaakt aan de hand van mijn herinnering én tig foto's van ons laatste uitje naar Egmond aan zee. Deze keer een zonsondergang, geprobeerd niet al te gladjes te werken. De man met hond zijn toevallige voorbijgangers.
acryl op hardboard, ca 61 x 122 cm. € 395,=

Boten in het ijs 2 (boats in ice 2)

boten in het ijs 2

Zwolle. DeThorbeckegracht. Winter. Koud. De boten liggen vast in het ijs. Op rechts kun je zien dat het al weer iets begint te dooien. Dit is een remake van boten in het ijs , het eerste schilderij dat ik verkocht heb. Mijn vrouw heeft het altijd een beetje jammer gevonden dat hij wegging, en daarom heb ik nu een nieuwe voor haar gemaakt, voor thuis in de kamer, qua formaat aangepast aan de plek waar hij komt te hangen.

acryl op hardboard, ca 122 x 77 cm, opdracht
Huisje in de tuin, Singer Laren (Little house in the garden at Singer Laren)

Huisje Singer Laren


Dit huisje staat in de tuin van het Singer museum in Laren. Bij het maken van dit schilderij had ik mezelf de opdracht gegeven het in twee uur op te te kwasten. Ik had dus geen tijd om te "peuteren" op details en daardoor is het wel een lekker spontaan dingetje geworden,
Acryl op masoniet 6mm, ca 68 x 51 cm. € 245,=

Tegenlicht: strand met de zon door de mist. (Backlight: misty low sun at the beach)

strandmistzon


In de kerstvakantie even een paar dagen wezen uitwaaien in Egmond aan zee. Door het mooie weer was het aardig druk op het strand. Dat gaf bij het tegenlicht van de door de mist heen schijnende zon een heel mooi sfeertje. Ik heb hier dus ook geprobeerd meer aandacht aan de sfeer te besteden dan aan details
acryl op hardboard, ca 61 x 122 cm. € 395,=

Wijndragerstoren (..., lit. Winecarriers' tower)

wijndragerstoren


De wijndragerstoren gezien vanaf de Thorbeckegracht. De huisjes op rechts vond ik ook leuk, maar het stuk ertussenin een beetje saai. Dat heb ik dus weggelaten. De verhouding tussen toren en huisjes is ook niet helemaal naar de werkelijkheid, maar ik vond e.e.a. zo een veel mooier plaatje maken. En het is míjn schilderij, dus.......
acryl op hardboard, ca 64 x 122 cm. € 245,=

Bomen aan het water (Trees at the water)

bomen aan het water (trees at the waterside)


Dit schilderij heb ik gemaakt naar aanleiding van een schilderwedstrijd in Atelier magazine. De uitdaging was: een schilderij in de primaire kleuren rood, geel en blauw met als enige toegestane mengkleur groen.
Het is dus een beetje een post-impressionistisch-achtig probeersel geworden. Vlak voordat ik hieraan begon was ik naar de Fundatie in Zwolle geweest. Daar hangt "bomen aan het Gein" van Piet Mondriaan. Daar is deze "bomen aan het water" dus (heel erg losjes) op gebaseerd.
acryl op hardboard, ca 40 x 59 cm. € 95,=

Huis (Home)

huis geschilderd

Ik heb mijn huis geschilderd. Nee, niet dat gedoe met ladders, ammonia, schuurpapier en terpentine. Nee, gewoon op board, met acrylverf.
Om de essentie van mijn huis goed in beeld te brengen heb ik wat aanpassingen gemaakt. Uitgangspunt was de foto zoals je die ook vindt op de "contactpagina"

Om de totaalvorm van het huis goed in beeld te brengen is volgens mij deze hoek de beste. Er wordt dan echter wat veel ruimte ingenomen door de schutting en de schuur van de buren. Voor mijn "ik kom thuis"beleving is wat zich onder de carport bevindt veel interessanter. Die schutting is, net als de auto wel "in je ooghoeken" aanwezig, en moet er dus wel zijn, maar ook weer niet echt belangrijk. Om het toch in één beeld te vangen heb ik de auto wat verder naar voren geschilderd en vervolgens een soort doorkijkje gemaakt door de schutting en de achterkant van de auto heen.


acryl op hardboard, ca 60 x 60 cm. voorbeeld voor opdracht:
Laat je huis schilderen vanaf € 250,= (Dit formaat, recht toe recht aan) zie ook opdrachten
Zomer in Zwolle (Summer in Zwolle)

voorjaar in zwolle

In het voorjaar en in de zomer wordt het stadspark Potgietersingel in Zwolle druk bezocht.
De grasvelden langs de gracht zijn een ideale plek om van het zonnetje te genieten.
Als je dan over de Burgemeester van Roijensingel aan komt lopen is dit zo ongeveer het plaatje wat je dan ziet.

acryl op hardboard, ca 62 x 83 cm. € 245,=


De vuurtoren van Egmond (Lighthouse at Egmond)

vuurtoren Egmond

Een strandwandeling bij Egmond aan zee in de winter. Lekker uitwaaien.
Niet te druk. Alleen wat andere wandelaars, vliegeraars, kite-surfers, honden-uitlaters en soms een paard met een rijtuigje erachter.
Bij de duinen de balkenconstructie waarop 's zomers (vermoedelijk) een standtent op staat of zo.
Daarachter de vuurtoren tegen een lucht die eruit ziet alsof we maar beter onderdak kunnen gaan zoeken...


acryl op hardboard, ca 40 x 61 cm. € 145,=
Vilsteren (...)

Vilsteren


Als je van Ommen naar Dalfsen fietst kom je lang Vilsteren. Een Klein dorpje dat mooi tegen het bos aanligt. Gewoon een leuk plaatje


acryl op hardboard, ca 60 x 60 cm. € 195,=


Peperbus (..., lit. Pepperpot)

peperbus

Zwolle met de Peperbus, gezien vanaf de kant van Kamperpoort. Vanaf deze kant levert het in mijn ogen een heel mooi plaatje op.


acryl op hardboard, ca 50 x 61 cm. € 195,=
Sassenpoort (...)

Sassenpoort

Als rechtgeaard Zwollenaar (ook al woon ik er al bijna 30 jaar niet meer) ontkom je er natuurlijk niet aan om minstens één keer de Sassenpoort en de Peperbus te schilderen.


acryl op hardboard, ca 50 x 75 cm. € 195,=
Het witte huisje bij de Sassenpoort (The little white house at the Sassenpoort)

witte huisje bij de sassenpoort

Dit huisje, met het rode kanon ervoor, is voor mij net zo karakteristiek voor deze ingang van Zwolle als de Sassenpoort zelf.


acryl op hardboard, ca 48 x 61 cm. € 145,=
Boten in het ijs (boats in ice)

boten in het ijs

Zwolle. DeThorbeckegracht. Winter. Koud. De boten liggen vast in het ijs. Op rechts kun je zien dat het al weer iets begint te dooien. Deze is verkocht, maar Madeleen wilde hem eigenlijk ook aan de muur, dus heb ik hem later nog een keer gemaakt.

acryl op hardboard, afmetingen onbekend, VERKOCHT

Drents landschap (Drents landscape)

landschap

Zomaar een landschapje met een boerderij en een paar koeien, geïnspireerd op een vakantie in Drente.

acryl op hardboard, afmetingen onbekend VERKOCHT

Deze website is door allerlei omstandigheden al een hele tijd niet meer bijgewerkt. Binnenkort gaat daar verandering in komen !!!!!!. Houd hem in de gaten. Ik communiceer dat dan ook via Facebook, maar let op: daar is een andere atelierandre actief. Daarom heet ik daar gewoon: André van Berkum.

<<-------------------------- If you like what you see, like what you see :) --------------------------

© AtelierAndre links