AtelierAndre.nl

Bloemen en stillevens

Op deze pagina tref je een aantal schilderijen van bloemen / stillevens aan; Ik vind dat een beetje één categorie.
Bloemen vind ik altijd lastiger dan je van tevoren denkt. Kees zei altijd dat ze juist makkelijker zijn dan andere onderwerpen. Ik vind nog steeds van niet. Met stip op twee: plooien, vouwen en andere ongedefinieerde structuren.

Het koperen vaasje (the copper press paper)

koperen vaasje Stond vroeger bij ons thuis om het hoekje op de schoorsteenmantel. Als je op zoek was naar een "iets", bijvoorbeeld een elastiekje, een paperclip of iets dergelijks was het advies steevast: "kijk maar in het koperen vaasje". En inderdaad, meestal zat het gezochte voorwerp daar ook in. Wij vroegen ons nooit hoe dat zo kwam. Het was gewoon zo.

acryl op hardboard, 29 x 33 cm, € 50,=
Labjassen (Labcoats)

labjassen

Om tijdens een practicum wat makkelijker vindbaar te zijn tussen de leerlingen die allemaal een witte jas aan hebben zijn wij overgegaan tot de aanschaf van gekleurde labjassen voor docenten en TOA's. Ook nog wel een leuk plaatje als ze aan de kapstok hangen.


acryl op hardboard, 29 x 33 cm, € 50,=
Engelse drop (liquorice allsorts)

engelse drop

Een pot vol Engelse drop. En je kunt hem natuurlijk pas leegeten als het schilderij af is :-(
Dat was dus doorschilderen geblazen.
Eén van de weinige dingen waarvan ik kan eten tot ik misselijk ben, en dan daarna nóg dooreten.


acryl op hardboard, 29 x 33 cm, € 50,=
Houthakken, de pauze

houthakken

Vakantie. Leuke bezigheid: 's avonds vuurtje stoken in het haardje. Bijkomende klus, iets minder leuk: houthakken. Leuke bijkomstigheid: idee voor een schilderij.


acryl op masoniet 6mm, ca 51 x 68 cm. € 195,=Laboratorium; ben even weg.

stilleven lab

Opnieuw een stilleven naar waarneming. Deze keer wat laboratoriumspullen van school meegerausd en daar een leuk tafereeltje van in elkaar gezet. (Geen zorgen, alles staat inmiddels weer netjes in de kast) Begonnen bij Zinkwit, wegens Corona thuis afgemaakt.


cobra watervermengbare olieverf op masoniet 6mm, ca 51 x 68 cm. € 195,=

Onderweg zijn, de ballast.

ballast

Wedstrijd Atelier Magazine, thema: onderweg zijn.

Recentelijk een paar keer te horen gekregen t.a.v. mijn schilderijen: denk erom, less is more. Zit wel wat in, dus deze keer geen hele volle plaat met allerlei verdwijnpunten en zo, maar het accent meer op kleur en vlakverdeling gelegd. De achtergrond (perron tafereel) geschilderd n.a.v. een foto, de bagage (=het eigenlijke onderwerp) naar waarneming, dus gewoon bij elkaar gezet in mijn atelier. Past ie toch weer in de serie stillevens.
En over de titel: net als in het leven kun je je bij alles wat je met je meesleept afvragen of het nu nuttige bagage of puur ballast is...


acryl op masoniet 6mm, ca 51 x 68 cm. € 195,=

Stilleven met dennenappels

stilleven met dennenappels

Een stilleven geschilderd naar waarneming. Nog een heel gedoe, gelukkig had Meike nog een plank en een mooie doek én een plek in een hoek waar we het konden parkeren. Hoefde ik het niet elke keer weer helemaal opnieuw te schikken. Bonus: zijdelingse belichting met een spot met mooi warm licht, zodat er koele én warm belichte partijen ontstaan, maar dus ook koele en warme schaduwen.


acryl op masoniet 6mm, ca 51 x 68 cm. € 195,=

Fruitschaal

fruitschaal

Gewoon een leuk plaatje , complementair opgezet en daarna uitgewerkt met paletmes met een dubbel-primair palet (en wit natuurlijk)


acryl op masoniet 6mm, ca 51 x 68 cm. € 195,=

Orchideeen

orchideeen

Deze bak met Orchideeën staat al jaren bij ons op tafel.
Na een poos zijn ze uitgebloeid en blijven er alleen wat sprieten en staken en andere onduidelijke onderdelen over.
Elke keer denk ik dan dat het nu wel echt gebeurd is met ze en dat ze wel weg kunnen. Dan zegt Madeleen: "Nee hoor, die komen nog wel weer", en warempel, na een x aantal weken lopen ze weer uit en dan heb je toch weer ongeveer dit plaatje.
Eigenlijk heb ik dit schilderij dus alleen maar gemaakt om de periodes dat ze niet bloeien te overbruggen.


acryl op hardboard, ca 40 x 60 cm. € 95,=
Het einde

het einde

Het einde van ...de fles (is leeg) .. de dag (donker buiten)
..de vakantie (kaarsjes walmen, bijna op ..).

Zeg het maar.
Zijn dit soort momenten - op de camping, met een kaarsje, een wijntje, een kaasje, een olijfje - nu eindeloos
of juist gewoon: het einde....


acryl op hardboard, ca 35 x 45 cm. € 145,=
Boeket

boeket
Dit boeket heb ik thuis geschilderd. Ik moest na een hartinfarct een poosje thuisblijven én ik kreeg van de school waar ik werk een bos bloemen. Die ben ik toen maar gaan schilderen, en het resultaat viel me niet eens tegen.

acryl op hardboard, ca 60 x 60 cm. € 195,=

Narcissen

narcissen


Dit is mijn allereerste schilderij dat ik bij Kees in het atelier gemaakt heb. Zolas al in mijn inleidende verhaaltje van deze pagina staat denkt Kees dat bloemen makkelijk zijn. Daarom laat hij iedereen die bij hem begint eerst zoiets als dit schilderen.


acryl op hardboard, ca 40 x 60 cm. € 95,=
Deze website is door allerlei omstandigheden al een hele tijd niet meer bijgewerkt. Binnenkort gaat daar verandering in komen !!!!!!. Houd hem in de gaten. Ik communiceer dat dan ook via Facebook, maar let op: daar is een andere atelierandre actief. Daarom heet ik daar gewoon: André van Berkum.

<<-------------------------- If you like what you see, like what you see :) --------------------------

© AtelierAndre links