AtelierAndre.nl

Opdrachten

Algemeen

Als mijn stijl je aanspreekt wil je misschien wel "iets" in die geest aan je muur. Dat "iets" kan dan van alles zijn.
Je kunt dan het beste beginnen met rondkijken op deze site. Misschien staat wat je wilt er al tussen. Dat is dan heel erg makkelijk. Dan kun je het gewoon kopen , en als je zo ronkijkt krijg je meteen ook een idee van wat je kunt verwachten en de prijzen die ik hanteer.

Maar natuurlijk bestaat er een veel grotere kans dat er niet iets van jouw gading kant en klaar op de site staat.
Of dat net dat ene schilderij dat jij wilt in de categorie "niet te koop" valt.
Of dat je bepaalde wensen hebt wat betreft het formaat.
Of een schilderij van een landschap / stadsgezicht /gebouw waar jij iets mee hebt.
Of je hebt zelf een leuk idee voor een schilderij met een verhaal.

Als dat zo is kun je altijd proberen een opdracht te plaatsen. Je moet dan wel wat geduld hebben:
omdat ik dit naast een volledige baan doe is mijn productiviteit niet super hoog.

De gang van zaken

Als je een opdracht wilt plaatsen kun je het best contact opnemen via e-mail andre@atelierandre.nl Als je daarin alvast kunt aangeven wat je in gedachten hebt is dat wel fijn, maar steek daar ook weer niet té veel tijd in. We gaan er toch nog over praten en dan kun je me verder duidelijk maken wat je wilt.

Naar aanleiding van je mail zal ik altijd contact met je opnemen. We maken dan een afspraak en gaan het dan hebben over wat je wilt. Daarbij probeer ik erachter te komen wat je nou precies in gedachten hebt.
Daarna komt er een periode dat ik ga "sudderen". Ik probeer me het idee eigen te maken en kijk of ik het überhaupt zie zitten (echt waar, als ik er niks mee heb kan ik dat beter meteen zeggen, want dan wordt het 'm niet). Vervolgens maak en/of verzamel ik foto's en informatie en probeer wat zichtbaar te maken door middel van een schets en/of collage. Dit kan een week of twee á drie duren, afhankelijk van het onderwerp en hoe druk ik ben.

Dan maken we een nieuwe afspraak en bekijken en bespreken we wat er op dat moment is. Ook komt ter sprake wat het schilderij zal gaan kosten. (zie "werkwijze - prijzen" ) Aan het eind van dit gesprek komt het "go / no-go" moment. Bij een "go" vraag ik een aanbetaling van 25% met een minimum van €50,=, dit zijn grotendeels de materiaalkosten.
Daarna ga ik aan het werk met het schilderij. Als de eerste opzet klaar is laat ik je nog een keer meekijken, eventueel via de mail. Je kunt dan nog wat bijsturen, daarna ga ik het schilderij afmaken. Dit hele proces zal ook weer een paar weken duren, afhankelijk van de periode van het jaar, de drukte van het moment en de moeilijkheidsgraad / ingewikkeldheid van je wensen. Zoals ik eerder ook al aangaf doe ik dit naast een baan in mijn vrije tijd, en dat betekent dat de tijd die ik eraan kan besteden beperkt is. Anderzijds is het natuurlijk wel zo dat een opdracht absoluut prioriteit krijgt boven ander, vrij schilderwerk....

En dan komt het spannendste moment voor ons allebei: is het geworden wat je wilt of niet.
Als het antwoord hierop "ja" is, gaan we gelijk oversteken: tegen betaling van het restant van de afgesproken prijs geef ik je het schilderij.
Mocht het antwoord onverhoopt "nee" zijn, is dat natuurlijk een teleurstelling voor ons allebei. Omdat ik niemand iets wil opdringen geef ik je op dat moment de gelegenheid af te zien van de opdracht. Omdat ik de aanbetaling al heb uitgegeven aan materiaal krijg je die niet terug en ik heb dan het recht om het schilderij aan derden te verkopen als zich de gelegenheid voor doet.
Het spreekt natuurlijk vanzelf dat als ik om wat voor reden dan ook zélf van de opdracht af zie de aanbetaling wél wordt geretourneerd.

En dat is het dan. Officieler dan dit wordt het niet. Het moet tenslotte wel een beetje leuk blijven; ik hoef hier niet van te leven. Ik vind het al leuk als ik op deze manier mijn hobby, inclusief het vrije werk voor mezelf, kan bekostigen.


Deze website is door allerlei omstandigheden al een hele tijd niet meer bijgewerkt. Binnenkort gaat daar verandering in komen !!!!!!. Houd hem in de gaten. Ik communiceer dat dan ook via Facebook, maar let op: daar is een andere atelierandre actief. Daarom heet ik daar gewoon: André van Berkum.

<<-------------------------- If you like what you see, like what you see :) --------------------------

© AtelierAndre links